Συχνές Ερωτήσεις

 

Η κάμερα της Matterport μας δίνει την δυνατότητα να συρράψουμε εκοτοντάδες εικόνες και να τις παρουσιάσουμε σαν ενα ενιαίο σύνολο εικονικής πραγματικότητας που τοποθετεί μέσα στο περιβάλον του τον θεατή.

Δίνοντας του την δυνατότητα να επισκευτεί καθε σημείο του χώρου προβολής βλέποντας με κάθε λεπτομέρια όλα εκείνα που τον ενδιαφέρουν καθώς και την ατμόσφαιρα που την διαμορφώνει η ποιότητα και η ποσότητα του φωτισμού.

Ένας εικονικός ‘’χώρος Matterport’’ είναι επισκέψιμος από browser υπολογιστή, κινητού, tablet και φυσικά με την χρήση ενός VR Samsung Gear, Google Cardboard ή Google Daydream, μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Ο web player που ονομάζεται 3D Showcase στους χώρους της Matterport δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο τρισδιάστατο σύστημα απεικόνισης των χώρων για την προβολή τουριστικών εγκαταστάσεων, ακινήτων επιχειρήσεων, μάρκετινγκ ακινήτων, αγγελίες, αποτύπωση φάσεων κατασκευής, ψυχαγωγία κλπ.

Δίνοντας στον θεατή την δυνατότητα να περιηγηθεί και να ταξιδέψει μέσα στο χώρο σας βλέποντας την αισθητική σας προσέγγιση, το image του χώρου σας αποκτά μια πραγματική αίσθηση και μια εικόνα σαν να έχει έρθει να σας έχει επισκεφτεί, να έχει μυρίσει τις μυρωδιές του χώρου, να έχει αγγίξει τα πράγματα που υπάρχουν στο χώρο, να έχει νοιώσει την φιλοξενία σας μα πάνω από όλα να νοιώσει οικία σαν να είναι ένα μέρος που έχει ξανά επισκεφτεί.

Αριθμήστε τα τραπέζια σας με mattertag ενεργές σημειώσεις και δεχθείτε κρατήσεις με το αριθμό τραπεζιού, μια δυνατότητα που ελάχιστα μαγαζιά διαθέτουν.

Προβάλετε συνδέσμους στο menu σας, video με την παρασκευή των φαγητών, συνταγές, κ.α.

Εάν ο χώρος σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, το 3dv είναι το μοναδικό μέσο μέχρι σήμερα που με την δύναμη της Matterport μπορεί πραγματικά να δείξει και να μεγεθύνει την δική σας προσωπική προσέγγιση στο Desing και στην παροχή των υπηρεσιών σας στους υποψήφιους πελάτες σας.

Δώστε πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας αλλά και για τα προϊόντα σας. Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό με την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει το 3DV.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που δεν έχουν φυσικό κατάστημα, έχουν τώρα τον τρόπο να πείσουν το κοινό για το μέγεθος και την ποιότητα των υποδομών τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να γίνουν συμφωνίες χωρίς ο πελάτης να επισκεφθεί την επιχείρηση σας.

Θα μπορείτε να είστε εμφανείς και στο google street view. Ο επισκέπτης θα μπορεί να περάσει από τον δρόμο μέσα στην επιχείρηση σας.

Ο χώρος που τα επόμενα χρόνια θα είναι must όσο αφορά την παρουσίαση ειδικά στα Villas ,Luxury House, Resorts Hotel.

Διαλύστε κάθε αμφιβολία στον υποψήφιο πελάτη σας για το αν οι περιγραφές σας είναι υπερβολικές η αποτέλεσμα καλλωπισμού με Photoshop.

Χωρίς να καταργήσουμε την φωτογραφία ήρθαμε να την συμπληρώσουμε. Όλα τα χαρακτηριστικά του χώρου σας παρουσιάζονται σαν να βρίσκονται εκεί οι πελάτες σας πριν καν να έρθουν.

Μέχρι σήμερα κανένα σύστημα δεν μπορεί να δώσει μέχρι στιγμής τόση λεπτομέρεια του χώρου της αισθητικής του και της κυρίαρχης ατμόσφαιρας όσο το 3DV με την δύναμη της τεχνολογίας της Matterport.

Προβάλετε τον χώρο εκδηλώσεων σας και βοηθήστε τους υποψήφιους πελάτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν.

Βοηθήστε τους διοργανωτές στην επιλογή θέσεων ή τραπεζιών για τους προσκεκλημένους μέσω της διαδραστικής μας ξενάγησης, της δυνατότητας προβολής της κάτοψης του χώρου σας.

Ενσωματώνοντας βίντεο αλλά και φωτογραφίες στην πλοήγηση σας και εντυπωσιάστε τους πάντες με την παρουσίαση σας.

Βοηθήστε τους διοργανωτές στην επιλογή θέσεων ή τραπεζιών για τους προσκεκλημένους μέσω της διαδραστικής  μας ξενάγησης, της δυνατότητας προβολής της κάτοψης του χώρου σας και της προβολής με την μορφή «κουκλόσπιτου».

Ενσωματώνοντας βίντεο αλλά και φωτογραφίες στην πλοήγηση σας και εντυπωσιάστε τους πάντες με την παρουσίαση σας.

Είτε έχετε συνεδριακό κέντρο, είτε χώρο εκδηλώσεων όπως κτήμα, αίθουσα συνεστιάσεων, παιδότοπο, εστιατόριο, κέντρο διασκέδασης, club παιδικό σταθμό γυμναστήρια κτλ, το 3DV θα σας δώσει την δυνατότητα να ξεχωρίσετε και να προβληθείτε παντού.

Απλοποιήστε τις ροές εργασίας! Η χρήση της κάμερας Μatterport βασίζεται στον φωτορεαλσμό, δηλαδή τη τρισδιάστατη απεικόνιση κτιρίων με πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού.

Αποτυπώστε τον πρόοδο του έργου και σώστε πολύτιμες πληροφορίες για τις οδεύσεις καλωδίων και σωλήνων πριν κλειστούν οριστικά στους τοίχους.

Δημιουργήστε κατόψεις χώρων και παράλληλα αποτυπώστε την παρούσα κατάσταση του ακινήτου ώστε να είναι εύκολη η σύγκριση με το τελικό αποτέλεσμα. Θα σας κοστίσει λιγότερο από το να δημιουργήσετε κάτοψη μετρώντας και θα σας μείνει και το τρισδιάστατο μοντέλο.

Εξάγετε σε CAD τα δεδομένα και δώστε τα στον αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό, σχεδιαστή, διακοσμητή. Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι πλέον απαραίτητες στην σημερινή εποχή.

Ο ιδανικός τρόπος να προωθηθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά και να γίνουν πόλος έλξης οι πολιτιστικοί  μας χώροι.

Δώστε μια ιδέα στους υποψήφιους επισκέπτες σας για το τι θα δουν αν έλθουν από κοντά. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στην παρουσίαση σας γραπτές πληροφορίες, συνδέσμους  και βίντεο για τα εκθέματα σας.

Η εικονική ξενάγηση δεν θα μειώσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα εκθέματα σας, αντίθετα θα τους δημιουργήσει την επιθυμία να τα δουν από κοντά.

Παράδειγμα χρήσης είναι σε εκθέσεις ζωγραφικής όπου ψηφιοποιούμε τον χώρο και κατόπιν προσθέτουμε ενεργές σημειώσεις σε κάθε πίνακα. Έτσι όταν ο επισκέπτης της έκθεσης βρεθεί μπροστά σε έργο που τον ενδιαφέρει, μέσω της κινητής συσκευής ανοίγει το μοντέλο του χώρου, εντοπίζει το συγκεκριμένο έργο και έτσι έχει πρόσβαση στις  πληροφορίες που αφορούν το έκθεμα.

Η εικονική πραγματικότητα δημιουργήθηκε για το Real Estate.

Τα πάντα μπορούν να παρουσιαστούν με το 3DV με κάθε λεπτομέρεια. Κατοικίες ,επαγγελματικοί χώροι εργοστάσια ,αποθήκες κτλ υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να είναι σίγουροι για αυτό το οποίο θα αγοράσουν είναι ακριβώς αυτό που βλέπουν μέσα από το 3DV.

Το 3DV μιλά όλες τις γλώσσες διότι η εικόνα μεταφέρει στον ενδιαφερόμενο όλες τις πληροφορίες, χωρίς ανάγκη για μετάφραση.

Με το 3DV το ακίνητο δέχεται επισκέψεις ανά πάσα στιγμή, και όταν κάποιος υποψήφιος πελάτης επικοινωνήσει μαζί σας θα είναι γιατί πράγματι ενδιαφέρεται.

Οι στατιστικές από την Αμερική λένε ότι οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας θα αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο και ότι το ποσοστό επιτυχίας με πελάτες που έχουν επισκεφθεί εικονικά τον χώρο είναι πολύ αυξημένο.

Load More

Ο συνεργάτης μας επισκέπτεται τον χώρο σας έχοντας μαζί του τον απαραίτητο εξοπλισμό.  Η τρισδιάστατη κάμερα τοποθετείται σε πολλαπλές θέσεις σε όλο το χώρο.

Σε κάθε θέση, το σώμα κάμερας που φέρει εννέα φακούς (6 HDR και 3 υπέρυθρων) περιστρέφεται με τον ενσωματωμένο της ηλεκτροκινητήρα για τη συλλογή δεδομένων σε 360 μοίρες.

Το iPad του χειριστή αναλαμβάνει τον έλεγχο της κάμερας και την προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων.  Στη συνέχεια τα δεδομένα μεταφορτώνονται στο matterport cloud  για επεξεργασία.

Συνήθως χρειάζονται 24 ώρες για την επεξεργασία των δεδομένων σε ένα μοντέλο. Μετά την επεξεργασία το Μοντέλο 3Dtour είναι διαθέσιμο για κοινή χρήση και προβολή.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το 3DV tour από οποιοδήποτε σημείο του χώρου, επιλέγοντας ένα σημείο από την τρισδιάστατη παρουσίαση με την μορφή κουκλόσπιτου ή κάτοψης ορόφου. Κινηθείτε στον χώρο με το ποντίκι ή αγγίζοντας την οθόνη αφής της συσκευής σας.

Με VR Glasses μπορείτε να μετακινείστε σε οποιοδήποτε σημείο, απλά κοιτώντας το για 3 δευτερόλεπτα.

Δείτε το ακίνητο κινούμενοι ελεύθερα προς κάθε κατεύθυνση στον εικονικό χώρο και ενημερωθείτε από τις σημειώσεις του ιδιοκτήτη με την μορφή ενεργής ετικέτας (mattertag).

Κυριολεκτικά παντού:

  • Ενσωματώστε το 3Dtour στον ιστότοπο σας.
  • Προβάλετε το link στις σελίδες κοινωνικών δικτύων σας.
  • Εμφανίστε το link στην αγγελία που παρουσιάζετε τον χώρο σας. Άν το μέσο που προβάλετε την αγγελία σας δεν διαθέτει ακόμη την δυνατότητα προβολής θα σας προμηθεύσουμε QR Code που παραπέμπει στην αγγελία σας.
  • Στείλετε το link με email σε κάθε ενδιαφερόμενο ή δημιουργήστε καμπάνια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Μια παραδοσιακή εικονική περιήγηση δεν είναι πραγματικά εικονική. Είναι απλώς μια γκαλερί ή ένα βίντεο παθητικών πανοραμικών φωτογραφιών.

Αν και οι τεχνικές ποικίλλουν, οι περισσότερες παραδοσιακές περιηγήσεις δεν επιτρέπουν στον θεατή να κινηθεί μέσα στο χώρο. Οι παραδοσιακές περιηγήσεις, το πολύ να προσφέρουν 10 μεμονωμένες τοποθεσίες για να δείξουν τον χώρο.

Οι παραδοσιακοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR για τη λήψη πολλών φωτογραφιών, οι οποίες στη συνέχεια συρράπτονται μαζί για να σχηματίσουν ένα πανόραμα, το οποίο προβάλλεται χρησιμοποιώντας ειδικά πρόσθετα στο διαδίκτυο.

Η 3D περιήγηση δίνει κάτι παραπάνω από απλά οπτικά ερεθίσματα. Δίνει την αίσθηση ότι το ίδιο το άτομο βρίσκεται και περπατά μέσα στο χώρο, επιλέγοντας την κατεύθυνση που θα κινηθεί. Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τη κορυφαία τεχνολογία του σήμερα στην απεικόνιση και παρουσίαση χώρων.

Η φωτογραφική μηχανή Matterport 3D, επιτρέπει στους  θεατές να εξερευνήσουν το χώρο σε έως και πάνω από 200 συνδεδεμένες τοποθεσίες (βήματα).

Μπορούν να κοιτάξουν προς τα πάνω, να κοιτάξουν προς τα κάτω, να γυρίσουν, να περπατήσουν γύρω από αντικείμενα (όπως μία νησίδα κουζίνας) και να δουν το χώρο από πολλές γωνίες της επιλογής τους. Μπορούν επίσης να ανέβουν σκάλες, να αλλάξουν όροφο, να βγουν στον εξωτερικό χώρο.

Χρησιμοποιώντας  την επαγγελματική και υψηλού κόστους φωτογραφική μηχανή Matterport 3D, μπορούμε να δημιουργήσουμε παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας. Με χρήση γυαλιών VR  ο θεατής έχει μια εντυπωσιακή εμπειρία  και κατανοεί  καλύτερα τον χώρο.

Κατά μέσο όρο, χρειάζεται περίπου μια ώρα για σάρωση 100 τετραγωνικών μέτρων.

Ο χρόνος σάρωσης μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της τοποθεσίας.

Για παράδειγμα, τα ανοικτά εμπορικά ακίνητα με λιγότερες γεωμετρικές λεπτομέρειες μπορούν συχνά να σαρωθούν γρηγορότερα από τους κλειστούς χώρους με πολλά εμπόδια  όπως μηχανοστάσια και εργοτάξια.

Σας παρακαλούμε να διευθετήσετε το χώρο πριν από το ραντεβού σας. Θα πρέπει να είναι σε κατάσταση “παρουσίασης”. Η κάμερα θα δει τα πάντα και δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία αργότερα.

Αφαιρέστε  καλώδια,  φορτιστές,  οδοντόβουρτσες,  συσκευές,  χαρτιά, λογαριασμούς, παιχνίδια, μικροαντικείμενα και ότι άλλο δεν χρειάζεται να προβληθεί.

Αφαιρέστε αντικείμενα από την πόρτα του ψυγείου, όπως μαγνήτες ή χαρτιά.

Αφαιρέστε πολύτιμα αντικείμενα που δεν θέλετε να εμφανίζονται δημοσίως, όπως τέχνη,  εικόνες κλπ.

Τα άτομα που κατοικούν, ζώα, μικρά παιδιά και άλλα πιθανά κινούμενα πρόσωπα ή αντικείμενα πρέπει να απομακρυνθούν από το εσωτερικό του χώρου που βρίσκεται η κάμερα. Οι παρόντες κατά τη διάρκεια της λήψης,  πρέπει να παραμείνουν εκτός της οπτικής επαφής της κάμερας, των παραθύρων και των καθρεφτών.

Σε αντίθεση με την επαγγελματική φωτογράφηση, δεν απαιτείται ιδιαίτερος φωτισμός με τη φωτογραφική μηχανή/σαρωτή Matterport 3D. Αρκεί ο φυσικός και τεχνητός φωτισμός που διαθέτει ο χώρος.

Χρησιμοποιείται υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) για να ισορροπήσει τα επίπεδα φωτισμού, ώστε ο χώρος να φαίνεται ισορροπημένος, συνεχής και ομοιόμορφος.

Ο πανίσχυρος server επεξεργασίας εικόνας εκτελεί  εξισορρόπηση του λευκού χρώματος (white balance), διόρθωση χρώματος και αυτόματη συρραφή πανοράματος, ώστε να μην χρειάζεται μεταγενέστερη επεξεργασία εικόνας.

Ναι! Η Matterport 3D μπορεί να κάνει σφαιρικές λήψεις 360° 3D σε εξωτερικούς χώρους.

Οι προβολές είναι σφαιρικές 3D πανοραμικές εικόνες που οι χρήστες μπορούν να δουν σε όλες τις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι εξωτερικές λήψεις μπορούν να προβληθούν μαζί με το υπόλοιπο 3D χώρο.

Η φωτογραφική μηχανή Matterport 3D είναι σχεδιασμένη για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Το άμεσο ηλιακό φως (υπέρυθρο φάσμα)  μπορεί να επηρεάσει τη συλλογή δεδομένων μέτρησης αποστάσεων, και έτσι το αποτέλεσμα σε εξωτερικούς χώρους είναι σφαιρική λήψη 2D 360°.

Η λήψη σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να γίνει 3D μόνο σε ειδικές συνθήκες φωτισμού όπως το ηλιοβασίλεμα το χάραμα ή μέρες με συννεφιά.

Από το μοντέλο του κυρίως οικήματος, μπορείτε να βλέπετε από τα παράθυρα  η τα μπαλκόνια την θέα και αυλή, αλλά δεν θα μπορείτε να τα περπατήσετε.

Χρησιμοποιούμε απεικόνιση υψηλού δυναμικού εύρους (HDR), η οποία επιτρέπει στις κάμερες να προσαρμόζονται στις αλλαγές στο φως, ώστε να μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα τόσο οι φωτεινές όσο και οι σκοτεινές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι ένας χώρος είναι καλός για σάρωση ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Όσο υπάρχει εσωτερικός φωτισμός, το τελικό έργο θα φανεί καλό, αν όχι καλύτερο, σε σχέση με μοντέλο που δημιουργήθηκε σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Το Matterport 3D Showcase δημιουργήθηκε και λειτουργεί με WebGL, το σύγχρονο πρότυπο για την προβολή 3D στο διαδίκτυο. Το WebGL υποστηρίζεται από τις τελευταίες εκδόσεις όλων των browser:

  • Firefox 4 or later
  • Chrome 9 or later
  • IE 11 or later, with Windows 8 or later
  • Opera 12 or later
  • Safari 7 or later, with OSX 10.8 Mountain Lion or later
Ναι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μοντέλο Matterport 3D ως πρότυπο για να δημιουργήσουμε μια ασπρόμαυρη 2D κάτοψη του ακινήτου σας, με επιπλέον κόστος. Η κάτοψη αυτή θα είναι διαθέσιμη να την κατεβάσετε και να την τυπώσετε.
Μπορείτε να εξάγετε φωτογραφίες από το μοντέλο του χώρου σας. Θα καθίσουμε μαζί στο «εργαστήριο» που μας παρέχει η Matterport και θα κατεβάσουμε τα πλάνα που σας αρέσουν σε αρχεία της μορφής PNG με ανάλυση 1920 x 1080.

Ναι! Προσθέστε ετικέτες (mattertags) στην περιήγηση σας για να επισημάνετε τις σημαντικές λεπτομέρειες του ακινήτου, με σχολιασμούς κειμένου που εμφανίζονται κάνοντας κλικ με το ποντίκι, ακουμπώντας τις με το δάχτυλο ή όταν τις κοιτάτε σταθερά μέσα από γυαλιά VR.

Μπορείτε ακόμη να εισάγετε χάρτες και βίντεο στις σημειώσεις, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορούμε να συνδέσουμε τα βίντεο που έχετε στο Youtube ή το Vimeo, όπως το video drone του ακινήτου. Μια καλή ιδέα είναι να ενσωματώσετε την «ελικοπτεράδα» του tripinview.com όσοι έχετε παραθαλάσσιο ακίνητο. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε χάρτες.  Μπορούμε ακόμη να δημιουργήσουμε περιεχόμενο με κείμενα  που  να περιλαμβάνει πληροφορίες για τον εξοπλισμό η τις ευκολίες  που διαθέτει το ακίνητο ή η επιχείρηση σας.

Εν κατακλείδι μπορείτε μέσα στο 3D μοντέλο σας να ενσωματώσετε πληροφορίες που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί.

Ναι. Μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα αρχείο OBJ, το οποίο θα περιέχει τόσο το 3D πλέγμα όσο και τις υφές. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για αυτό.

Το Google My Business είναι ένα εύχρηστο εργαλείο, χάρη στο οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να διαχειρίζονται την παρουσία τους στο διαδίκτυο σε όλα τα προϊόντα Google, όπως, μεταξύ άλλων, στην Αναζήτηση και στους Χάρτες.

Μέσω της επαλήθευσης και της επεξεργασίας των πληροφοριών της επιχείρησής σας, μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες να σας βρουν, αλλά και να τους ενημερώσετε σχετικά με την επιχείρηση.

Το Google StreetView είναι τεχνολογία που βασίζεται στο Google Maps και Google Earth  και επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους.

Μοιραστείτε τα καλύτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας, προσθέτοντας σφαιρικές φωτογραφίες και δημιουργώντας εικονικές περιηγήσεις.

Load More

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;